Фотографии: Игор Бансколиев

По повод јубилејот – 75 години од весникот „Нова Македонија“ денешниот ден во редакцијата се одбележа со мала свеченост и со роденденска торта.
Првиот број на весникот е објавен на 29 октомври 1944 година во селото Горно Врановци, а денешното издание на весникот е 24.769 по ред.