Во Кабинетот на претседателот Стево Пендаровски се одржува 13-та седница на Советот за безбедност на која се разговара за бегалците од Авганистан прифатени на нашата територија и за поставеноста на системот за управување со кризи, информираат од Кабинетот на претседателот.

Според соопштението од кабинетот, покрај членовите на Советот за безбедност, на покана на претседателот Стево Пендаровски на седницата ќе присуствуваат директорите на Агенцијата за национална безбедност, Виктор Димовски, на Агенцијата за разузнавање, Еролд Муслиу, на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов и на Дирекцијата за заштита и спасување, Беким Максути.