Протест пред Собрание против промената на уставното име

946

Околу 2.000 демонстранти се наоѓаат вечерва пред зградата на македонското собрание, во знак на протест против договорот за промена на името на државата.

Извикувајќи „Македонија, Македонија“ и „предавници“, насобраните граѓани се противат на најавите за промена на уставното име на државата, а воедно бараат оставка од Владата.

Нема информации кој стои зад организацијата на протестот, а повикот за собирање пред Собрание се рашири преку социјалните мрежи.

Собранието го обезбедуваат засилени полициски сили.