Предлог закон на Собранието, обложувалниците да се преселат на најмалку 500 метри од училиштата

411

Според предлог законот на Собранието, обложувалницте ќе треба да бидат дислоцирани на најмалку 500 метри од училиштата. За ова ќе треба да расправаат членовите на КОмисијата за финансирање и буџет наредната недела. 

Игрите на среќа не треба да бидат достапни на децата, но и покрај одредбите дека на малолетни лица им е забрането влез во казина и обложувалници, тоа се уште се случува. 

Неодамна слични вакви закони беа усвоени во Албанија и Косово.