Ѓерданчињата со православен крст од Македонската православна црква-ОА пристигнаа во редакцијата на „Нова Македонија“.

По повод празникот Богојавление-Водици, МПЦ-ОА преку нашиот весник, на читателите со утрешниот број им ги подарува ѓерданчињата.