Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“, бр.21/98 и 18/07), 5 јуни (петок), пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Македонија.