Пендаровски: Рамазан бајрам промовира вредности кои се особено важни во овие тешки времиња

76

По повод големиот муслимански празник Рамазан бајрам, претседателот Стево Пендаровски упати честитки до граѓаните со исламска вероисповед, со желба да го минат истиот во среќа, добро здравје и во хармонија со најблиските.

– На крајот на светиот месец Рамазан, посакувам сите ваши молитви да бидат слушнати и кај сите верници да преовладаат солидарноста, разбирањето и помагањето на оние на кои им е потребна помош – вели во обраќањето Пендаровски и нагласува дека овој празник треба да биде потсетник дека само со заеднички заложби и меѓусебна почит може да се одржат живи вредностите што нè обединуваат.

Тој воедно ги повикува верниците да останат претпазливи и дисциплинирани и да ги почитуваат препораките во борбата со ковид-19.