Фото: Фејсбук

Македонскиот претседател Стево Пендаровски денеска ја прими третата доза вакцина против коронавирусот.

-Масовната вакцинација е најсигурниот и најбезбеден начин за справување со ковид-19. Денеска, заедно со вработените во Кабинетот на претседателот ја примивме третата доза вакцина. Да бидеме одговорни, да го заштитиме своето и здравјето на другите“, напиша тој во објава на својот фејсбук-профил.