Повеќе од 150 македонски туристи го чекаа авионот на „Онур ер“ на аеродром од два часто по полноќ, повеќе од осум часа. Тие во 10 часот и 40 минути конечно летнаа за Хургада.

Патниците останале да чекаат на аеродромот бидејќи авион на компанијата „Онур ер“ не долетал на аеродромот во Скопје, со кој требало да стигнат до Хургада. патниците се пожалиле и планираат да поднесат тужба против агенцијата.

Заглавените патници се пожалиле поради долгото чекање и неможноста за движење, бидејќи биле на терминал и не можеле да се движат на други места.