Попладнево во 15 часот е регистриран нов земјотрес во Mавровскиот Rегион од 3,2 степени според Рихтеровата скала.

Според информациите, епицентарот е на длабочина од 2 километрa,

Потресот бил почувствуван од населението во Маврово, Гостивар, Тетово, Дебар, Охрид и Кичево.