Младите лекари сакаат да заминат од земјата

589

Разочараните млади лекари специјализанти ја разгледуваат можноста да заминат да работат во Косово поради подобрените услови за работа која ги нуди соседната земја. 

Младите специјализанти се разочарани од ветувањата и условите во кои работат, без притоа да бидат платени, како и без да бидат здравствено и пензиски осигурани.

Нивната последна надеж е ветувањето на министерот Венко Филипче, кој вети зголемување на платите за медицинскиот персонал. Според ветувањата на владата, платите на лекарите треба до крајот на 2020 година да достигнат 100.000 денари.