Фото: Игор Бансколиев

Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е зголемен. Според информациите на АМСМ, на Граничниот премин „Табановце“, кон Србија, се бележи зголемена фреквенција на возила, а времето на чекање за влез и излез од државата е околу 45 минути.

На останатите гранични премини, од македонска страна, нема подолги задржувања.

На патниот правец Гостивар-Стража, поточно на околу 500 метри пред планинскиот премин Стража, поради превртен камион сообраќајот се одвива наизменично по една коловозна лента.