Лекарската комора не може да ја одземе лиценцата на директорката на Кожна клиника

374

Лекарската комора не може да ја одземе лиценцата за работа на директорката на Кожна клиника бидејќи Јавното обвинителство нема започнато постапка против неа.

Етичка комисија на Лекарска комора утре ќе одлучува дали ќе и биде изречена јавна опомена на Нина Цаца Билјановска која не ги почитувала препораките за заштита од коронавирусот иако дошла од ризичен регион и со тоа го загрозила јавното здравје.

– Такво дејствување подлежи на Кривичен законик и ако Судот наложи да и се одземе лиценцата на докторката, тогаш така ќе се постапи – информираа денеска од Лекарската комора.

Од Лекарската комора апелираат до здравствените работници да се придржуваат до препораките на СЗО.