Фото: Маја Јаневска-Илиева

Дошло до заматување на водата за пиење во водоснабдителните мрежи по земјотресот, поради што јавното комунално претпријатие „Маврово“ утрово упати препорака до жителите од Мавровскиот регион извесен период да не ја пијат водата директно од чешма, додека не се смират потресите.