Зголемена фреквенција на возила на граничните премини

70

На граничните премини од македонска страна има зголемена фреквенција за влез и излез од државата, соопшти Автомотосојузот на Македонија.

Зголемување на интензитетот на сообраќајот, како што се наведува во соопштението, има и на  патните правци надвор од градските средини.