Фото: Игор Бансколиев

Коинциденција? Метафора? Скриена порака? Карма? Додека во Брисел се одвиваше самитот на лидерите на ЕУ, од кој се очекува да произлезат редица важни насоки за иднината на Унијата, но и одлука за доделување датум за преговори за Македонија, која и понатаму е неизвесна поради противењето на Франција, вчера пред седиштето на ЕУ во Скопје се одвиваше несекојдневен ургентен зафат. Имено, токму пред канцелариите на ЕУ дошло до затнување на одводната и канализациска мрежа, поради што екипи на „Водовод и канализација“ со две возила беа повикани да интервенираат. Набргу тука проблемот беше решен и затнувањето санирано. Ќе се одглави ли и во Брисел одлуката за датумот, останува да видиме