Заврши пробниот попис, триесетина од граѓаните одбиле да се попишат

880

Заврши пробниот попис на населението спроведен во тринаесетина општини во државата од страна на Државниот завод за статистика.

За време на пробниот попус одбиле да се попишат триенаесетина лица, а пописот поминал успешно и без поголеми проблеми. 

Официјалниот попис ќе започне во април, 2020 година, при што сите граѓани ќе мора задолжително да се попишат, а истиот се очекува да чини повеќе од осум и пол милиони евра.