Дескоска: Не сум Никола Тодоров да ги шетам сите ресори

103

Да се вратам во образование нема. Сепак не сум јас Никола Тодоров да ги шетам сите ресори, рече министерката за правда, Рената Дескоска, во изјава за медиумите.

-Дали ќе го напуштам Министерството за правда, не знам. Мојот пат е одење напред. Единствено место каде што можам да се вратам е Правниот факултет- порача Дескоска пред новинарите.

Ваквата изјава на министерката за правда следува по најавата на премиерот, Зоран Заев, дека по претседателските избори ќе следи чистка на функционери на високи владини и јавни функции, кои не доволно добро ја извршувале својата работа.