Денот на независноста неработен за сите граѓани на Македонија

155

Министерството за труд и социјална политика денеска соопшти дека 8 септември – Денот на независноста е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Годинава, 8 септември е во сабота, а Денот на независноста е прогласен за неработен согласно Законот за празници на Република Македонија.