Груевски ја брани неговата финансиска зона на Фејсбук

1397

Идејата за креирање на меѓународна финансиска зона во Скопје беше финасиската зона да не функционира на принцип на „оф-шор“. По тоа прашање немавме дилеми, како што немавме дилеми дека во никој случај зоната не смее да дозволи било што нелегално или компромитирачко, вклучувајќи било каква можност за перење на пари, тврди поранешниот премиер и екслидер на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, во статус на неговиот профил на Фејсбук, како реакција на текстови објавени во некои медиуми.

Во изминатиот период во јавноста се појавија гласини дека Груевски е уапсен. Истите беа демантирани од страна на Министерството за правда во понеделникот.