Првиот вицепремиер и министер за политички систем и односи помеѓу заедниците, Артан Груби, обајви дека досега од дијаспората се попишале 99.500 лица, oд кои 11.500 во изминатите 24 часа.

– Нашата дијаспора е најдобра на светот – напиша Груби.