Претседателот на државата Ѓорге Иванов денеска ќе се обрати пред пратениците во македонското Собрание.

Традиционално, секоја година претседателот на државата има годишно обраќање пред пратениците.

Годишното обраќање на Иванов е во рамки на 73. собраниска седница.