Министерот за правда, Бојан Маричиќ, денеска се сретна со в.д. претседателот на Врховниот суд, Фаик Арслани.

На средбата се дискутираше околу спроведувањето на реформите и состојбите во правосудството, како и воедначување и подобрување на судската пракса.

Министерот за правда истакнал дека очекува активно учество на Врховниот суд како највисока судска инстанца во државата и нејзино вклучување во реформите во правосудството.