Фото: Маја Јаневска-Илиева

Од 1 јули почна со примена времениот режим на сообраќај во летниот период кој ќе трае до 1 септември на магистралниот пат А2, делница: Скопје-Охрид-Скопје, а со кој се забранува движење на тешки товарни возила чијашто вкупна маса преминува 7,5 тони.

Времената забрана се однесува на викендите и важи од 15 до 22 часот во петок , сабота од 7 до 12 и од 18 до 24 часот, а недела од 7 до 22 часот.

МВР соопшти дека времената забрана е со цел одбегнување на застој во сообраќајот односно овозможување на побрз проток на возила на магистралниот пат.