Во Битола 55 сантиметри снег, во Крушево 47

769

Снежната покривка во Битола достигна до 55 сантиметри, додека во Крушево има 47 сантиметри снег. Во Маврови Анови има 40 сантиметри снег, 37 во Лазарополе, 32 на Попова Шапка, 30 во Прилеп и Дебар, 23 во Скопје-Петровец, 18 во Тетово и Берово, 14 во Претор, 11 во Охрид и Куманово.

Најмногу дожд во текот на ноќта наврнал во Претор, Битола, Демир Капија и Крушево.

Најниски температури се забележани во Маврово и Лазарполе – 7, -5 во Крушево, -4 во Охрид, Куманово, Дебар, -3 во Претор, -2 во Прилеп, К.Паланка, Тетово, Берово.