Болницата „8 Септември“ соопшти дека нема листа на чекање за итни операции

183

Болницата „8 Септември“ во Скопје соопшти дека не постои листа на чекање за итни хируршки интервенции.

– ЈЗУ ГОБ „8 Септември“ – Скопје е ковид-болница со одлука на Министерството за здравство и остануваме посветени на лекувањето на нашите граѓани. Сите наши пациенти кои имаат потреба од елективни хируршки интервенции се известени дека во моментот ЈЗУ ГОБ „8-ми Септември“ – Скопје не е во можност да работи во претходни услови (Мој термин). На нашите пациенти им благодариме на разбирањето и поддршката која ни ја даваат – соопшти менаџментот на болницата.