Ми претставува особено задоволство да му ги пренесам најискрените честитки на 46. претседател на Соединетите Американски Држави, Џо Бајден, по повод денешната инаугурација во Вашингтон. Првично му посакувам на претседателот Бајден добро здравје и многу успех на функцијата, се вели ви писмото коешто ги испрати лидерот на ДУИ, Али Ахмети.

– Уверен сум дека САД под водство на Бајден ќе останат стратешки партнери на Република Северна Македонија, Албанците и целиот Балкан за време на нашиот веќе неповратен процес кон целосната интеграција во Европската Унија, но и во продлабочувањето на традиционалното пријателство со Америка. Нашата соработка е искрена и ги споделуваме истите вредности. Сите успеси ги постигнавме заедно, секој успех е заеднички.Бог да го благослови албанско-американското пријателство. Бог да го благослови американскиот народ – се додава во честитката.