Фото: Пиксабеј

Се очекува препораката за скратување на периодот за изолација од десет на седум дена, донесена од Комисијата за заразни болести, денеска да се најде на разгледување пред Кризниот штаб, а утре да биде на владина седница.

Министерот за здравство Беким Сали во петокот изјави дека ќе се следи состојбата со новозаразените и соодветно на тоа ќе се носат препораки и одлуки.