Шестмина новозаразени од ковид-19 во Прилеп

92

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 6 нови случаи на коронавирус, а од заразната болест оздравеле 5 лица.

Бројот на активни случаи изнесува 123, од кои 94 се наоѓаат на домашно, а 29 на болничко лекување.

Вкупниот број на заразени од ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 659. Ка.М.