Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 6 случаи на заболени од коронавирус, а едно лице оздравело од заразната болест.

Бројот на активни случаи со ковид-19 изнесува 55. Од нив, 44 лица се наоѓаат на домашно, а 11 на болничко лекување.

Вкупниот број на заболени од вирусот од почетокот на пандемијата изнесува 390.

Ka.M.