Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 4 нови случаи на коронавирус, а од заразната болест оздравеле 5 лица.

Бројот на активни случаи изнесува 32, од кои 23 се наоѓаат на домашно, а 9 на болничко лекување.

Во домашна изолација и самоизолација се наоѓа 41 лице.

Вкупниот број на заразени од ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 352.

Ка.М.