Четворица заразени од ковид-19 во Прилеп

56

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп четворица заболеле од коронавирус, а едно лице оздравело од заразната болест.

Бројот на активни случаи изнесува 54, од кои 40 се наоаѓаат на домашно, а 14 на болничко лекување.

Вкупниот број на заразени од ковид-19 од почетокот на пандемијата е 318.
Во домашна изолација и самоизолација се наоѓаат 95 лица. Ка.М.