Фото: Игор Бансколиев

Низ улиците на Скопје можат да се забележат се поголем број на луѓе кои носат заштитни маски како превентива, откако беа евидентирани случаи на коронавирус и во Македонија. Персоналот, но и луѓето што влегуваат во Клиничкиот центар исто така носат маски.