Во текот на изминатото деноноќие на 231 лице им се издадени решенија за изолација, а 161 лице потпишале изјави за самоизолација, информираат од МВР.

Полицијата извршила контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што е констатирано дека двајца не ги почитувале мерките.

Во однос на мерката за носење заштитни маски регистрирани биле 1.022 прекршоци.