Министерството за здравство инфомира дека пунктовите за вакцинација во сите здравствени установи низ државата ќе работат во текот на утрешниот ден.

Граѓаните кои сакаат да се вакцинираат утре ќе може да го направат тоа како и секој друг работен ден.

За вакцинирање, не е потребен претходно закажан термин.