Првата пратка со вакцини од „Астра зенека“ преку Ковакс механизмот пристигна утринава на Меѓународниот аеродром Скопје.

Министерот за здравство, Венко Филипче, најави дека се стигнати 24.000 вакцини „Астра зенека“ и дека со нив ќе бидат вакцинирани лицата над 75 години.

– Сега сме посветени системот на имунизација да почне брзо и ефикасно. Имаме најави и за други вакцини во текот на овој месец – рече Филипче.