Почина жената од Дебар што беше на респиратор

230

Министерот за здравство, Венко Филипче, соопшти дека денеска починала пациентката од Дебар која заедно со нејзиниот сопруг заболе од коронаврусот. Нејзината состојба беше подолго време влошена.

– Денеска имаме уште една почината пациентка заболена од коронавирусот. Тоа е пациентката која беше подолго време на респираторна машина. Беше на 66 возрасна возраст и во историјата имаше дека пиела терапија за хипертензија – рече Филипче.

Тој додаде дека денеска до 12 часот има 22 нови заболени.