Потврдени првите два случаја на коронавирус во Прилеп

859

Утрово во Прилеп од надлежните од Центарот за јавно здравје е потврдено дека има две лица заболени од коронавирус. Заболените се хоспитализирани во Инфективната клиника.

Надлежните велат се преземаат сите мерки за заштита и се вршат проверки и се постапува според протоколите. Ка.М.