Централниот кризен штаб формиран за мерките против ковид-19 денеска дискутираше за измена на времетраењето на полицискиот час од 19 до 5 часот, објави на Фејсбук вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи.

Владата неколкупати информираше дека олеснувањето на мерките ќе почне по 1 мај.