Нови вонредни летови за враќање на македонските граѓани дома

143

„Визер“ вчера спроведе нови вонредни летови со кои превезе 138 македонски државјани од Лондон Лутон кои немаа можност да се вратат дома поради рестрикциите за патување предизвикани од пандемијата ковид-19.
И новите летови повторно се резултат на блиската соработката помеѓу „Визер“ и Владата.
„Визер“ повторно одговори со навремена и брза помош на патниците кои имаа потреба да се вратат дома кај своите сакани, соопшти компанијата.

Првиот лет беше од Скопје до Лондон Лутон, слетувајќи на дестинацијата во 14:15 часот по локално време на 06 Април. Од таму со 138 патници на летот, авионот се врати во Скопје каде слета во 19:00 часот по локално време. Вклучувајќи го и овој лет „Визер“ вкупно дома врати повеќе од 600 македонски граѓани од Хрватска, Малта и Германија.