Масовна дезинфекција на битолските станбени згради

477

Согласно акцискиот план што го изготви oпштината Битола, денеска почна масовна дезинфекција на станбените единици во битолските населби.
Денеска ЈП „Комуналец“ заедно со сите јавни претпријатија ги дезинфицираше станбените згради и улици во населбите Стрелиште, Карпош, Кланица и Стара болница.


Во наредните денови јавните претпријатија откако претходно го дезинфицираа центарот на градот и популарниот Широк Сокак ќе продолжат со дезинфекција на останатите станбени единици во Битола.

M.M.