Конфекцијата „Кули“ донираше 200 заштитни маски за вработените во „Нова Македонија“

57

Конфекцијата „Кули“ од Прилеп донираше 200 заштитни маски за вработените во „Нова Македонија“ со цел да помогне во националните нaпори за спpaвување со кopoнавиpyсот.

Овој хуман гест на конфекцијата „Кули“ е во рамките на акцијата за помош, односно за изработка на бесплатни медицински маски за заштита, што покажува дека во Македонија уште има општествено-одговорни компании.