Институтот за јавно здравје е задолжен за водење на целокупната статистика поврзана со Ковид- 19 во земјава.

Од Министерството за здравство информираат дека сега на граѓаните на располагање им е платформа на интернет-страницата каде брзо и прегледно може да ги добијат сите статистички податоци кои се собираат во врска со ширењето на заразата.