Премиерот Зоран Заев соопшти дека првите 3.000 вакцини „спутник в“ најверојатно ќе пристигнат во земјава в недела.

– Еве јас знам кога ќе пристигнат вакцините, но како да кажам ако не стигнат тогаш, ајде сепак ќе ви кажам – колебајќи се ја сподели информацијата Заев.

Досега единствените вакцини со кои располага Македонија се вакцините од „Фајзер“ кои ги добивме како донација од Србија и служат за имунизација на здравствените работници од ковид-центрите.