Заеви донираа хуманитарни пакети за ранливите граѓани во Струмица

700

Семејството Заеви донираа хуманитарни пакети со основни прехранбени производи за помош на граѓаните од социјално ранливите категории во општина Струмица, изјави на денешната прес-конференција началникот на Општинскиот штаб за заштита и спасување, Александар Оџаков.
Тој истакна дека семејството Заеви, освен во општина Струмица вакви пакети донирало и во другите општини во државата, а кои деновиве преку волонтерите ќе стигнат до домовите на социјално загрозените семејства.

– Дистрибуцијата на овие хуманитарни пакети ќе се врши согласно сите мерки за заштита, почнувајќи од пакување па се до достава во семејствата, а ќе ја вршат волонтери обучени за ваква испорака. Вакви пакети ќе се делат додека трае кризата – изјави Оџаков.

– Ги повикувам сите компании и граѓани во ова исклучително тешко време за сите нас, во рамките на нашите можности да им помогнеме на семејствата кои имаат потреба од прехранбени и производи за лична хигиена. Многу е важно во овие вонредни околности да ја покажеме нашата хуманост и солидарност и сите заедно да се справиме со овој голем предизвик пред нас.
Упатувам и апел до сите граѓани да ги почитуваат мерките и препораките на Владата, Министерството за здравство и на Општинскиот штаб за заштита и спасување, затоа што само така ќе можеме да го заштитиме нашето здравје и здравјето на нашите најблиски – рече Оџаков.