Завршува државниот карантин за 160 граѓани

217

Владата на Република Македонија информира дека денеска успешно завршува државниот карантин за 160 македонски граѓани, кои поминаа 14 дена во строги безбедносно-здравствени услови во хотелот „Ибис“ во Скопје Тафталиџе и во депандансот во Демир Капија.

Граѓаните што успешно го завршија државниот карантин немаат симптоми на вирусот ковид-19 и ќе поминат уште 14 дена во домашна изолација, согласно здравствените препораки на епидемиолозите.