Еден новозаразен и еден починат од ковид-19 во Прилеп

89

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има еден случај на заболен од ковид-19, а седум лица оздравеле од заразната болест. Како последица на коронавирусот, едно лице почина.

Бројот на активни случаи со ковид-19 изнесува 56. Од нив, 39 лица се наоѓаат на домашно, а 17 на болничко лекување. Ка.М.