Два дена без заразени од ковид-19 во Прилеп     

48
Фото: Каролина Мицевска

Во општина Прилеп денеска нема нови случаи на заболени од коронавирус, како ни новооздравени од оваа заразна болест.

Вкупниот број на активни случаи изнесува 46, од кои 28 лица се наоѓаат на домашно лекување.

Во самоизолација се наоѓаат 72 лица, а за време на продолжениот викенд, регистрирани се две нарушувања на полицискиот час.

Ка.М.