Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има два случаја на заболени од коронавирус, а две лица оздравеле од заразната болест.

Бројот на активни случаи со ковид-19 изнесува 53.

Од нив, 38 лица се наоѓаат на домашно, а 15 на болничко лекување.

Вкупниот број на заболени од вирусот од почетокот на пандемијата изнесува 333. Ка.М.