Фото: Игор Бансколиев

Во Скопје во моментов има 1.830 активно заболени лица од ковид-19.

Според информациите по општини, најголем број од заболените се од Чаир (300), понатаму Гази Баба со 189 активни случаи, Аеродром – 159 и Карпош со 140.

Следни се Центар и Бутел со 138 и 131 активни случаи, а зад нив се Сарај (120), Студеничани (110), Кисела Вода (108), Ѓорче Петров (105) и Шуто Оризари со 79.

Во Арачиново засега има 43 заболени, Илинден – 23, Петровец-18, Чучер Сандево – 11, Сопиште – 9, Зелениково – 14.

Како нераспределени по општини се водат 128 лица од Скопје кои се заразени со ковид-19.